Belföld

Veszteséges a német HVB, leépítések jönnek

Tömeges létszámleépítéssel kíván kilábalni immár sorban a harmadik éve milliárdos veszteségeket okozó gazdálkodásából a német HypoVereinsbank (HVB).

A PRO névre keresztelt költségcsökkentési program keretében 2200-2400 főt bocsát el belföldön a német pénzintézet. A létszámleépítés részleteit és a tavalyi év pontos mérlegeredményét később tartandó sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra a második legnagyobb német tőzsdén jegyzett kereskedelmi bank.

Tavaly le nem hívható ingatlanhitelei miatt elvégzett leírások miatt 2,3 milliárd eurós veszteséget könyvelt el a bank. 2003-ban 2,6 milliárd, azt megelőzően pedig 800 millió euró volt a vesztesége. A PRO program legalább évi 280 millió eurós megtakarítást kíván elérni, ami 2007-től már az eredményben is megmutatkozik majd.

A HypoVereinsbank már az elmúlt években is több ezerrel csökkentette alkalmazottainak számát. Csakúgy mint szektortársai. A Deutsche Bank nemrégiben okozott komoly felzúdulást azzal, hogy magas nyeresége ellenére is 6400 fővel kívánja csökkenteni alkalmazottainak a számát. Ez a leépítés azonban a HVB terveivel szemben főként külföldi munkahelyeket érint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik