Belföld

A Nap-kelte elhatárolódik Fialától

Vizsgálatot kért a Nap-keltétől Nika György az MTV aktuális igazgatója Fiala Jánosnak a keddi műsorban elhangzott elfogult kijelentése miatt – jelentette be a köztévé szóvivője.

Holub Katalin, az MTV szóvivője csütörtökön közölte: Nika György aktuális igazgató már szerdán vizsgálatra kérte az ügyben Gyárfás Tamást, a Nap-kelte producerét. A megszületett válasz szerint – tájékoztatott a szóvivő – a Nap-kelte szerkesztősége elhatárolódik a kijelentéstől és sajnálatosnak tartja, hogy a műsorvezető az élő adásban ezt nem tette meg.


Az ügy Gyárfás Tamás válaszával még nincs lezárva – válaszolta az FN csütörtök délután feltett kérdésére Nika György. Bár szerinte külső gyártású program révén a műsor producerét és a főszerkesztőt terheli a felelősség. Az MTV nem örülne, ha Gyárfás olyan döntést hozna, ami sérti a köztelevízió érdekeit. Azt a producernek kell eldöntenie, hogy továbbra is akarja-e alkalmazni Fiala Jánost a műsorban – tette hozzá az igazgató.


A Fidesz kulturális tagozatának médiaszekciója csütörtökön közleményben szólította fel a Magyar Televízió vezetését, hogy haladéktalanul rendeljen el belső vizsgálatot és vizsgálja felül a Nap-kelte műsor gyártójával kötött szerződését.


Az MTI-hez küldött közleményükben azt írták, hogy az MTV reggeli hírműsorának csapata “az MSZP mögött áll”. Erre példaként említették Fiala János csütörtöki kijelentését: “…kérdezőtársaimmal egyetemben azt a szellemet képviselem, hogy hajrá MSZP.” A kijelentést egyik “kérdezőtársa” sem kérte ki magának. A közlemény szerint a történtek a pártosság árnyékát vetik a közszolgálati televízióra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik