Belföld

Gyurcsány: a kormány Németh Imre mellett áll

A kormány támogatja Németh Imre minisztert - erősítette meg Gyurcsány Ferenc kormányfő, aki csütörtöki rádióinterjújában hangsúlyozta, el kell kerülni minden olyan lépést, ami azt mutatná, hogy a kormány és a gazdák közötti vita politikai küzdelem és nem szakmai kérdés.

Közölte, a kormány szerdai ülésén támogatta Németh Imre pozícióját, miután meghallgatta és tudomásul vette a földművelésügyi miniszter tájékoztatóját.

Elmondta, kiáll minisztere mellett abban is, hogy a szakmai tárgyalásoknak a szakminisztérium épületében kell történnie. Véleménye szerint helyesen döntött a miniszter, amikor azt mondta, kész a tárgyalásokra és nem kezdett vitát a tárgyalások helyszínéről.

Gyurcsány Ferenc közölte: míg 2001-ben egy 100 holdon gazdálkodó család 800 ezer forint támogatást kapott, addig idén ugyanerre a 100 hektárra 3,5 millió forintot kapnak például a szántóföldi növénytermesztők. “Összesen Magyarországon nincs még egy ilyen szektor amely 2002 és 2005 között ennyivel több pénzt kapna. Akkor kaptak kevesebb mint 200 milliárd (forint)ot, most több, mint 320-at, ez 60 százalékos különbség” – hívta fel a figyelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik