Belföld

Külföldi távkereskesdő a BÉT-en

Első külföldi távkereskedőként 2005. február 23-án az osztrák Raiffeisen Centrobank AG szerzett tagságot a BÉT-en. A csatlakozással a magyar tőkepiac a befektetők szélesebb körének is elérhetővé vált.

Az EU bővítés előnyei közé tartozik, hogy a csatlakozással a magyar tőkepiac a befektetők szélesebb körének is elérhetővé vált. Ez az utóbbi időben felértékelte a magyar részvényeket, mert míg korábban csak a feltörekvő piacra összpontosító alapok érdeklődésének középpontjában állt a magyar tőkepiac, addig az elmúlt időszak forgalomfelfutása, és a likviditásbővülés megnövelte az érdeklődést a magyar befektetési lehetőségek iránt.

A piaci infrastruktúra is felkészült a külföldi távkereskedésre. A jogi akadályokat felszámolták: a kereskedéshez elegendő bármely EU tagországban megszerzett engedély, és az MMTS vizsga teljesítése.  A KELER által kínált elszámolás (klíringtag-alklíringtag reláció) pedig szintén hozzájárul a távkereskedés hatékony működéséhez.

A külföldi távkereskedők megjelenésével az új kereskedési módszerek – beleértve a program és sajátszámlás kereskedést, valamint az árjegyzést, a javuló ’sales’ tevékenység és elemzési háttér, valamint az új befektetési csatornák bevezetése elősegíti egy hatékonyabb piac kialakulását, melynek győztesei a helyi kibocsátók, brókercégek, a hazai befektetők és a BÉT tulajdonosai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik