Belföld

A HUMANsoft több mint 1 milliárd forinttal növelte árbevételét 2004-ben

2005. február 23., Budapest - A 2003-as év rekordnövekedése után a HUMANsoft Kft. 2004-ben ismét több mint 1 milliárd forinttal növelte árbevételét. A várakozásoktól elmaradt államigazgatási kereslet ellenére a cég 20 százalékkal, 6,6 milliárd forintra növelte forgalmát, és EBITDA eredménye - 26%-os növekedéssel - elérte a 300 millió forintot.

Stratégiai terveinek megfelelően, 2004-ben, a HUMANsoft kiszélesítette informatikai szolgáltatásainak körét, és ezzel tovább erősítette pozícióját a hazai IT piacon. Összességében az informatikai szolgáltatások területén a HUMANsoft 46%-os árbevétel-növekedést ért el az előző évhez képest. A vezető megoldásszállító vállalat üzletágai közül kiemelkedett az IT outsourcing üzletág.
A cég egy új üzletágat is létrehozott az elmúlt évben: a Microsoft Business Solutions-zel a múlt tavasszal kötött partneri szerződés alapján megkezdte az Axapta vállalatirányítási szoftver forgalmazását, és mára több referenciával is rendelkezik ezen a területen.

A HUMANsoft megőrizte vezető pozícióját a hazai DELL forgalmazók között is: piaci részesedése jelenleg háromszor akkora, mint a második legnagyobb viszonteladóé. A cég a DELL portfolión belül változatlanul az enterprise (adattároló és szerver) eszközökre fókuszált.

Tavaly a HUMANsoftot mindkét kulcspartnere magas szintű elismerésben részesítette: a DELL regionális vezetése a „Key Storage Partner of the Year” díjat, a Microsoft Magyarország pedig a „Most Successful GTM (Go-to-Market) Partner” trófeát nyújtotta át. A cég ugyanakkor sikeresen újította meg a Microsoft Certified Gold Partner for Enterprise Systems és a DELL Gold Service Partner minősítéseit.

Illés Antal, a cég tulajdonos-ügyvezetője tavaly áprilisban megkapta az IVSZ Gyúrós Tibor díját. A cégvezető az év IT menedzsere elismerést azért kapta, mert 2003-ban, egy stagnáló piacon 40 százalékkal sikerült vállalata árbevételét növelnie. Ezt ráadásul nem egy induló és gyorsan növekvő céggel, hanem egy 15 éve piacon lévő több milliárdos forgalmú vállalattal érte el.

„2005-re az előző éveknél nagyobb IT piaci növekedést várunk, melyet az Európai Uniós források tényleges felhasználása is erősít. A HUMANsoft 2005-ben ismét a piaci előrejelzéseket meghaladó növekedést tervez” – közölte Illés Antal, a HUMANsoft tulajdonos-ügyvezetője.

###
A HUMANsoft-ról (www.humansoft.hu):
A magyar tulajdonú, 1989-ben alapított HUMANsoft mára teljes informatikai termék- és szolgáltatás portfoliót épített ki. A vállalat az informatikai rendszerek szervizelésétől az outsourcing-on keresztül az informatikai és üzleti tanácsadásig teljes körű szolgáltatás nyújt. A vállalat 1991 óta forgalmazza a világ vezető számítógépgyártója, a DELL Computer számítógépeit. A Dell Computer és a Microsoft mellett partnerei között megtalálhatók az EMC, az OKI és a Citrix is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik