Belföld

Forintgyengüléssel indult a bankközi kereskedés

Szerdán reggel fél kilenc körül gyengébben állt a forint a szerda késő délutáni helyzeténél, az euróval 242,40/50 forinton kereskedtek szemben a kedd késő délutáni 241,85 forintos árfolyammal.

A forint 14,13 százalékos reggeli helyzete a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán 22 bázisponttal volt gyengébb a kedd késő délutáni állapotánál.

A piacon nincs jele izgalomnak, és talán túlzóak voltak azok a találgatások, amelyek a forint sávszélre tolásával kapcsolatos spekulációról napok óra keringenek – mondják kereskedők.

A forint kedd késő délutáni erősödését elsősorban a 242 forint/eurós árfolyamnál életbe lépő opciós ügyletek okozták, s a kereskedésben résztvevő külföldi bankok sem azonosak a korábbi forint-spekulációkban résztvevőkkel – mondják kereskedők.

Szerdán nem tartják kizártnak a forint erősödését, de úgy vélik, hogy nem valószínű a 241,50 forint/eurós küszöbérték átlépése.

A dollár 183,20/30 forinton állt kilenc óra előtt, mintegy 50 fillérrel gyengébben a keddi 183,75/91 forintos árfolyammal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik