Belföld

Munkában Medgyessy, az utazó nagykövet

Az elkövetkező hónapok együttműködési lehetőségeiről tárgyalt hétfőn délelőtt Medgyessy Péter rendkívüli és meghatalmazott nagykövet a Magyarországon működő gazdasági szervezetek vezetőivel.

Medgyessy Péter sajtótitkárságának közleménye szerint a találkozón az ország utazó nagykövete megerősítette, hogy munkájában 2005-ben is segíteni szeretné a magyar gazdasági szervezetek nemzetközi tevékenységét, a magyar tulajdonú, sőt a nálunk működő nemzetközi vállalatok piaci terveinek megvalósulását is. Elsősorban olyan országokban kívánja bővíteni gazdasági kapcsolatainkat, ahová elegendő idő hiányában a magyar kormány magas rangú vezetői ritkábban jutnak el ebben az esztendőben. Medgyessy Péter arról tájékoztatta vendégeit, hogy idei tervei között egyebek mellett Bulgária, Kína, Kanada vagy Ukrajna meglátogatása szerepel.

A gazdasági szervezetek jelenlévő vezetői azt kérték a volt miniszterelnöktől, hogy konkrét üzletkötések előtt jelenlétével és tekintélyével erősítse a magyar vállalatok üzleti pozícióit a világ bármely táján, beleértve a szomszédos országokat is.

Megállapodtak abban, hogy a gazdasági kamarák és szövetségek folyamatosan megosztják hosszú távú terveiket az utazó nagykövettel, annak érdekében, hogy ő a nemzetközi szervezetekben és kétoldalú tárgyalásain lobbizni tudjon ezeknek az elképzeléseknek a megvalósításáért.

A megbeszélésre meghívást kaptak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Joint Venture Szövetség, a Bankszövetség, az ITD Hungary, a VOSZ és az Amerikai–Magyar Kereskedelmi Kamara vezetői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik