Belföld

Először nyereséges az Axelero

Az Axelero Internet fennállása óta először nyereséges évet zárt. Tavaly adózás előtti eredménye 655 millió forint volt – jelentette be Szász Dániel pénzügyi vezérigazgató-helyettes.

Simó György vezérigazgató beszámolója szerint tavaly az árbevétel 7,8 milliárd forinttal haladta meg a 2003. évit, s 19,8 milliárd forint volt. Mindez a széles sávú internet, ezen belül főképp az ADSL terjedésének volt köszönhető.


Az idén az Axelero a bevételek növekedésénél a tavalyihoz hasonló 7 milliárd forint körüli bővülést tervez, továbbá azt, hogy a pénzügyi mutatók abszolút értékben és az árbevételhez viszonyítva is javulnak.


A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy az adózás előtti eredmény javulásában a szigorú költséggazdálkodás is szerepet játszott. A társaság több veszteséges üzletágát megszüntette. A 65 százalékos bevételnövekedés mellett a költségek csak 35 százalékkal emelkedtek, míg a személyi költségek nominálisan 5 százalékkal csökkentek.


Az internet-előfizetők száma tavaly 26,3 százalékkal emelkedett, s elérte a 251 ezret. Az Axelero piaci részesedése a széles sávú internet elérések területén 39 százalék, a betárcsázós eléréseké pedig 43 százalék volt, ezzel piacvezető.


Az ADSL ügyfélszám egy év alatt kétszeresére, 118 ezerre nőtt, az innen származó bevétel 10,4 milliárd forintot tett ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik