Belföld

Rakétatámadás Iránban

Ismeretlen repülőgépről kilőtt rakéta csapódott be Dajlám dél-iráni kikötővárostól húsz kilométernyire, az atomerőművéről ismert Busehr tartományban - jelentette az iráni állami televízió.

“Erőteljes robbanás hallatszott Busehr tartománybeli Dajlám körzetében, amely 150 kilométernyire fekszik Irán épülő busehri atomerőművétől. Szemtanúk szerint egy ismeretlen repülőgépről lőttek ki rakétát a várostól 20 kilométernyire” – jelentette az el-Alám arab nyelvű iráni tévé. A tudósítás szerint a robbanás egy lakatlan, sivatagos területen következett be. A perzsa nyelvű adók nem vették át a hírt, és az iráni belügyminisztérium szóvivője sem tudta megerősíteni a hírt.

Nem sokkal az eset előtt jelentették be Teheránban, hogy az Egyesült Államoktól szorongatott Irán és Szíria szövetségre lép és “közös frontot” hoz létre. “Készek vagyunk segíteni Szíriának minden területen, hogy szembeszállhasson a fenyegetésekkel” – jelentette be Mohamed Reza Aref-Jazdi iráni alelnök, miután találkozott Mohammed Nadzsi el-Otari szíriai kormányfővel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik