Belföld

Hollywoodi produkcióval tér vissza Kunos Péter

Az Agrobank egykori vezetője kedden egy hollywoodi kötődésű társaság képviselőjekén tartott sajtótájékoztatót mintegy félmilliárd dolláros magyarországi befektetéseket ígérve - írja a Népszabadság.

Az uruguayi központú Imusol Trading S. A. honi leányvállalata  hollywoodi hátterű mozifilmek megvalósítására kötne szerződéseket, amelyeket részben vagy egészben Magyarországon forgatnának. Bár a társaságról az interneten meglehetősen kevés adat található meg, az ismertető szerint a cég 30 éve foglalkozik befektetőinek tisztes hozam kitermelésével.

A James E. Burke nemzetközi bankár által irányított szervezet tulajdonosai nem nyilvánosak, de információnk szerint a társaságot erős szálak fűzik hollywoodi színészekhez. A cég a legkülönbözőbb területeken próbálja fialtatni a pénzt. A fejlesztés alatt álló honlapjukon feltüntetett cégek közül mi egyedül egy hongkongi tűzhelygyártó hirdetését leltük meg. A társaság tavalyi mérlegfőösszege 1,5 milliárd dollár volt.

A filmek költségvetése egyenként 6-15 millió dollár lesz. Remélik, sikerül nagy neveket is leszerződtetniük. Lipsky három szórakoztató, Harris pedig két, a második világháború idején játszódó alkotásról tett említést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik