Belföld

Ezernél is több tüntetőt várnak a gazdák a Kossuth térre

Három gazdaszervezet már csütörtökön megkezdi demonstrációját a Kossuth téren. Az ország több megyéjéből több mint ezer embert várnak.

Sákán Antal, a Magyar Sertéstartók Szövetségének (MSSZ) elnöke elmondta, hogy az általa képviselt szervezet mellett a Magyar Gazdák és Fogyasztók Önvédelmi Mozgalmának Egyesülete (MAGFÖM) és a Dél-Alföldi Biokultúra Egyesület fog részt venni a csütörtökön 10 órakor kezdődő demonstráción. A demonstrációt a Budapesti főkapitányságon február 21-től 28-ig jelentették be.

A Kossuth téri rendezvény után a tervek szerint a gazdaszervezetek petíciót adnak át Németh Imre agrárminiszternek, amelyben a követeléseiket fogalmazták meg. Sákán Antal a továbbiakban közölte, hogy meghívták a rendezvényre Orbán Viktort a Fidesz MPSZ elnökét is, kérve az ellenzék támogatását a február 28-ig tartó demonstrációhoz.

“Ez egy nagyon békés demonstráció lesz, a követelések átadása a minisztérium felé a célból, hogy a minisztérium 21-éig egyáltalán érdemben tudjon foglalkozni a felvetéseinkkel” – fogalmazott Sákán Antal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik