Belföld

Százmilliós nyereséggel zárt a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt.

A Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. tavaly megközelítően 4,5 milliárd forint árbevételt és pár százmillió forint nyereséget ért el; a privatizált társaság új vezetése idén a hatékonyság növelésével kívánja a profitot gyarapítani - nyilatkozta Doffek Tamás, az igazgatóság elnöke egy sajtótájékoztatón.

A 15 milliárd forintos piacon mintegy 30 százalékos részesedéssel bíró társaság vezetésének fő célja, hogy piaci alapokon működő, hosszú távon is piacvezető vállalattá alakuljon a kiadó – tette hozzá Doffek. Az évente 6-7 millió könyvet értékesítő tankönyvkiadónál a vezetők közül csak a vezérigazgató személye változott a privatizációt követően. Az új vezérigazgató, Jókai István elmondta, hogy jelenleg nem terveznek további váltást a menedzsmentben, ám a vezetéssel és az alkalmazottakkal együttesen tekintik át a munkafolyamatokat a hatékonyabb működés érdekében.

A vezérigazgató az egyik legfontosabb feladatnak nevezte a tankönyvkiadónál az eseti elektronikus kiadványok fejlesztése mellett, hogy teljes tananyagcsaládok épüljenek elektronikus tudásbázisra. Bár még kicsi a piaci igény az e-tanulásra, szavai szerint a tankönyvkiadó ezen a téren is iránymutató szerepet kíván betölteni. Hozzátette, hogy a kiadó a jövőben nyitottabb lesz az iskolák, a pedagógusok és a gyermekek igényei felé, a tankönyveket a pedagógusok bevonásával kívánják javítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik