Belföld

Még nincs elég támogatója Fodornak a pártelnöki jelöléshez

A Szabad Demokraták Szövetségében keddig egyedül Kuncze Gábor pártelnök kapta meg az elnökjelöltséghez szükséges jelölést. Lapértesülések szerint Fodor Gábor és Eörsi Mátyás neve is felmerült.

Az elnökjelölési időszak január 17-től március 9-ig tart. Jelölhetnek az SZDSZ tagjai, helyi csoportjai, és megyei választmányai. Az elnökjelöltté váláshoz az Országos Tanács döntése alapján egy megyei választmány, vagy öt helyi csoport, vagy 50 tag jelölése szükséges.

A jelölés pillanatnyi állása szerint Kuncze Gábort eddig három megyei választmány, 17 helyi csoport és 57 tag jelölte, Fodor Gábort pedig két helyi csoport és két tag – tájékoztatott közleményében az SZDSZ.

A Népszava értesülése szerint a hét végén az SZDSZ V. kerületi szervezete 13:6 arányban Fodor Gábor ügyvivőt jelölte pártelnöknek Kuncze Gáborral szemben. Fodor Gábor a Nap-kelte című televíziós műsorban ennek kapcsán elmondta: időben meghozza döntését.

Szintén a Népszava értesülése szerint a március 19-én Szegeden tartandó tisztújítás előtt “az elnöki poszttal kapcsolatban felmerült Eörsi Mátyás neve is”, aki viszont az újságnak korábban úgy nyilatkozott, hogy nem foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik