Belföld

Március 28-ig kell megérkeznie az szja-egységcsomagnak

Az APEH az idén legkésőbb március 28-ig postázza a személyi jövedelemadó egységcsomagokat, mivel 2005-ben a személyi jövedelemadó bevallások határideje május 20.

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal közleménye szerint a bevallási csomagot minden olyan nem egyéni vállalkozó magánszemély megkapja, aki tavaly személyi jövedelemadó bevallást nyújtott be, vagy 2004-ben szja-előleget fizetett.

Akik a postázás előtt szeretnék beszerezni a bevallási egységcsomagot, erre az adóhivatal ügyfélszolgálatainál van lehetőségük február 7-től. Az átvételhez szükség van az adózó nevére és adóazonosító jelére.

Akik személyesen visznek egységcsomagot, azoknak postán nem küldenek. Ez a közlemény szerint költségcsökkentési célokat szolgál. Az APEH évente csaknem egymilliárd forint értékben gyártat, illetve postáz nyomtatványokat az adózók részére.

Azoknak az adózóknak, akik tavaly már az internetes programmal töltötték ki személyi jövedelemadó bevallásukat, az adóhatóság 2005. március 28-ig a következő tartalmú egységcsomagot postázza: tájékoztató levél, készpénz-átutalási megbízás (csekk), feladóvevény és választékboríték az illetékes igazgatóság címére. Ez bármely postahivatalban díjmentesen adható fel 2005. május 20-ig.

Akik az szja-bevallásukat még az egységcsomagok postai kiküldését megelőzően mindenképpen be akarják adni, azoktól az adóhatóság azt kéri, hogy lehetőleg az APEH internetes honlapjáról letöltött nyomtatványt használják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik