Belföld

Kiemelkedő nézőszámmal megy a Sorstalanság

Felülmúlta a várakozásokat a közönség érdeklődése a Sorstalanság című film iránt; a csütörtökön mozikba került alkotást vasárnap estig 64 ezer 300-an nézték meg - közölte az Intercom.

Ez az eredmény mind a mozizási szokásokhoz képest általában, mind a magyar filmek viszonylatában kiemelkedő; a dráma kategóriában magyar mozgókép hasonló nézőszámot még sohasem ért el – olvasható a filmforgalmazó közleményében. A magyar drámák tekintetében a toplista első helyén eddig Szabó István nagy sikerrel vetített rendezése, A napfény íze állt, amelyre a bemutató hétvégéjén 14 ezren váltottak jegyet.

Az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre regénye alapján készült Sorstalanság nézőszáma a forgalmazó értékelése szerint nemcsak rekord, hanem a magyar mozitörténet mérföldköve is, “az első állomás egy hosszú, várható sikertörténetben, a Sorstalanság nemzetközi pályáján”.

A Sorstalanság az utolsó pillanatban került be az 55. berlini nemzetközi filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramjába. Kedden vetítik a hivatalos versenyprogramban, a bemutatót nemzetközi premiernek tekintik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik