Belföld

Cigányirtó játék volt az interneten

Több mint négyezren látogatták meg azt az internetes játékot, amelynek célja a cigányok kiirtása Magyarországról. A kifogásokat követően az oldalt keddre a szolgáltató levette a világhálóról.

Megdöbbentő játék került az internetre a napokban, Oláh Action néven. A játékra a Rádió C munkatársai bukkantak rá egy sokak által látogatott, népszerű honlapon.

A régebbi típusú gépekhez és programokhoz tervezett játék lényege, hogy Magyarország megyéit meg kell „tisztítani” a cigányoktól, amelyhez többféle lőfegyver közül választhatnak a játékosok. Amikor sikerült az etnikai kisebbség teljes kiirtása egy megyében, az fehérré válik. A játék akkor ér véget, ha Magyarország minden megyéjéből likvidálták a romákat.

A Rádió C munkatársai kifogásolták a honlapot annak szolgáltatójánál, amely ezt követően törölte az oldalt.

A szolgáltató tulajdonosa, Dobay Gábor a Roma Sajtóközpontnak elmondta: cégük ingyenesen biztosít tárhelyet honlapoknak reklámfelületek fejében, azonban a mintegy ötvenezerre rúgó oldalak tartalmát nem tartják számon.

Közölte azt is: amint tudomást szereztek a kétes tartalmú honlap létéről, megszüntették annak internetes elérhetőségét.

Molnár Péter a Közép- Európai Egyetem jogásza ezzel kapcsolatban elmondta: a rasszista tartalom még nem vonz büntetőjogi felelősségre vonást egészen addig, amíg nem minősül közösség elleni izgatásnak, illetve nem sért személyiségjogokat.
A csupán néhány napig elérhető cigányirtó játék honlapját több mint négyezren látogatták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik