Belföld

Triplázott a Danubius

A Danubius Hotels Rt. 2004-ben 1,37 milliárd forint adózott eredményt ért el, több mint háromszorosát az egy évvel korábbi 441 millió forintnak.

A dokumentum felhívja a figyelmet arra, hogy bázissal történő összevetést torzítja a Gundel Étterem és kapcsolódó üzletágait üzemeltető, Lángasztronómia Kft. többségi tulajdonrészének megvásárlása, a 2004 során felszámolt HungarHotels Tours utazási iroda adatai, illetve a Hotel Sovata 2003. évi részleges.

A társaság üzemelési bevételei 38,84 milliárd forintot tettek ki 2004-ben, 5,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi 36,78 milliárd forintot. Az üzemelési költségek és ráfordítások 8,5 százalékkal 33,5 milliárd forintra bővültek, az üzemelés bruttó eredménye közel 10 százalékkal csökkent, 5,32 milliárd forintra.

A Gundel eredményének konszolidálása a bevételeket 483 millió forinttal növelte.

Az üzemelési eredményt kedvezőtlenül befolyásolták valamennyi társaságnál az erős kelet-európai valuták, a verseny miatt nyomott átlagárak, a növekvő üzemelési költségek, valamint a IV. negyedévben a német gazdaság nehézségei.

A szokásos vállalkozási eredmény, a nem realizált árfolyamnyereség, illetve veszteség levonása előtt tavaly 549 millió forint, a megelőző évben 1,2 milliárd forint volt.

Az árfolyamnyereség tavaly 989 millió forintot tett ki, míg a megelőző évben 1,325 milliárd forint veszteséget szenvedett el a társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik