Belföld

BÉT: szerény erősödés nyitáskor

A Budapesi Értéktőzsde irányadó mutatója a BUX 16 463,52 ponton nyitotta a pénteki kereskedési napot. A csütörtöki záráshoz képest ez 0,07 százalékos erősödés.

Deák Balázs, az Inter-Európa Bank elemzője a vegyipari társaságok jó negyedéves teljesítményét emelte ki. Az eredmények ugyanakkor összhangban vannak a piaci várakozásokkal, így véleménye szerint nagy meglepetések nem lesznek a pénteki kereskedésben, a Mol-tól sem vár túlzott erősödést.

Az Antenna Hungária jelentésével kapcsolatban elmondta: a társaság nyeresége elsősorban a Vodafone részesedésből származó bevétel elszámolásából fakad, ami egyszeri tétel, üzemi szinten azonban nem volt javulás a cégnél. Hozzátette, hogy a befektetők körében ugyanakkor megindulhat az osztalékkal kapcsolatos spekulálás.

Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője szerint folytatódik a hossz, miután jók lettek a vállalati gyorsjelentések.

“Főleg a Mol eredménye volt kiváló, a BorsodChemé és a Matávé pedig a vártnak megfelelően alakult. A Matáv veszteséges volt a negyedik negyedévben, ahogy azt az elemzők előre jelezték” – mondta az elemző.

Csütörtökön megtorpant a BUX február 1-je óta tartó folyamatos emelkedése, az index 0,08 százalékos, 13,26 pontos csökkenéssel 16 451,53 ponton zárt. Ugyanakkor igen magas, csaknem 22,2 milliárd forintos forgalmat regisztrált a tőzsde. Több papír árfolyama a nap során történelmi csúcsot ért el. Így az OTP 6484 forintos árig jutott napközben, a Mol 13 790 forintig, az Egis 16 390 forintig.

Zárásra a vezető részvények ára vegyesen alakult. Az OTP 49 forinttal erősödött, 6400 forintot ért a nap végén. A Richter árfolyama 300 forinttal 26 300 forintra emelkedett. A Mol részvények ára 15 forinttal csökkent 13 605 forintra. A Matáv részvények ára szintén csökkent 30 forinttal 893 forintra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik