Belföld

Védje fogait a megfelelő fogkrémmel! A megújult Colgate Total fogkrémcsalád 12 órás védelmet nyújt

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a friss lehelet és a tiszta szájérzet mindennél fontosabb. A legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer, ha fokozottan figyelünk szájhigiéniánkra.

A Colgate Total 12 fogkrémcsalád idén megújulva jelentkezik a hazai piacon.
A Colgate Total hatékonyan küzd 12 fog- és ínybetegség ellen – megelőzi a fogszuvasodást és fogkőképződést, csökkenti az ínyvérzést, megerősíti a gyenge fogzománcot, eltávolítja a foglepedékeket- és 12 órán tartó antibakteriális védelmet biztosít.

A Colgate Total a fogorvosok által leginkább használt és legtöbbet ajánlott fogkrém a világ számos országában. A 2004 novemberében Magyarországon végzett fogorvosi közvélemény kutatás eredménye szerint, a magyar fogorvosok is leggyakrabban Colgate Total fogkrémet használnak és ajánlanak.*

Háttér – Fogkrémtörténet
A fogmosás életünk elengedhetetlen része, hozzátartozik a mindennapi higiéniánkhoz. A fogápolás egyik legfontosabb eleme a gondosan megválasztott, egyéni igényekhez igazodó fogpaszta. De vajon tudjuk-e, hogy valójában milyen anyagok alkotják e termékeket, illetve, hogy hogyan is változott a fogkrémek összetétele a történelem folyamán?

Az első fogkrémek szappanalapú illatosított habzó anyagok voltak és viszonylag hatásosan eltávolították a foglepedéket. A ma kapható fogkrémek már dörzsölő és habzó anyagokat tartalmaznak.
A fogkrémek fejlődésének mind a mai napig az egyik mérföldköve volt a fluorid tartalmú fogkrémek megjelenése a 60-as évek közepén. A fluorid beépülve a fogzománcba ellenállóbbá teszi azt a fogszuvasodással szemben, valamint gátolja a foglepedékben található baktériumok fejlődését.

Napjainkban a kutatások felgyorsultak és kiszélesedtek. Mára már egy sor vegyület előnyös tulajdonságáról győződtek meg a kutatók. A fogkőképződés megakadályozására pirofoszfát került a fogkrémbe. Ez a vegyület megakadályozza a fogkőkristályok kialakulását, illetve a kialakult fogkő sokkal lazább szerkezetű lesz, így könnyebben eltávolítható a fogakról.

Az utóbbi évek egyik újdonsága az antibakteriális hatóanyagok megjelenése a fogkrémekben, amelyek gátolják a baktériumok szaporodását, így hatékonyan védenek mind a fogszuvasodás, mind a fogágy betegségek ellen.
A Colgate Total 12 fogkrémmel a hatékony védelem és tisztaság teljesen új élményét tapasztalhatjuk meg.

*Forrás: SzocioMed kutatás, 2004

Ajánlott videó

Olvasói sztorik