Belföld

A T-Mobile már teszteli 3G-s hálózatát

A T-Mobile Magyarország Rt. a kereskedelmi UMTS szolgáltatás elindítására felkészülve első lépésként üzembe helyezte alaphálózatát, amelyen a szolgáltatásokat és a bevezetendő készülékeket teszteli.

Az Ericsson Magyarország kiválasztását és a szerződés megkötését követően Budapesten üzembe helyezte harmadik generációs alaphálózatát. Ezzel a lépéssel megkezdődhetett az év végére legalább Budapest belvárosára kiterjedő kereskedelmi 3G szolgáltatás elindításához szükséges tesztüzem. A T-Mobile 3G rendszeren elsőként a videotelefonálás, a szélessávú internet szolgáltatás és a videoletöltés tesztüzeme zajlik.


A T-Mobile 3G alaphálózat meghatározott ütemezés szerint folyamatosan további cellákkal bővül. A területi lefedettség kiterjesztésével párhuzamosan a kapacitás és az elérhető alkalmazások száma is növekedni fog.


A T-Mobile kereskedelmi UMTS szolgáltatását az ügyfelek megfelelő mobiltelefonnal az alaphálózat sikeres tesztelését és a további bázisállomások, kapcsolóközpontok sikeres telepítését követően még ebben az évben érhetik el.


Várható lefedettség


A Róbert Károly krt – Hungária krt – Könyves Kálmán krt – Lágymányosi híd – Dombóvári út – Sárbogárdi út – Karolina út – Villányi út – Budaörsi út – Alkotás utca – Krisztina krt – Vérmező út – Margit krt – Duna vonala – Árpád híd által határolt terület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik