Belföld

A PM leépítené a bürokráciát

A Pénzügyminisztérium (PM) az adóegyszerűűsítés mellett programot indított a bürokrácia csökkentésére, amihez várja a lakossági ötleteket.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint nemzetközi felmérések szerint az adminisztratív terhek leépítésével a termelékenység számottevő növelését, a gazdasági növekedés figyelemre méltó gyorsulását lehet elérni.

A program előkészítésével és lebonyolításával Draskovics Tibor pénzügyminiszter Weidlich Edit miniszteri biztost bízta meg. A munkálatok már megkezdődtek.

A Pénzügyminisztérium a munkához várja a lakosság, a gazdasági élet szereplőinek javaslatait is. Az ötleteket a tárca honlapjára (www.pm.gov.hu) lehet eljuttatni, ahol erre külön oldal áll rendelkezésre. „Ha túlzottnak tartja a bürokráciát és van ötlete az egyszerűsítésre, várjuk javaslatait” címmel található meg a honlap főoldalán az ezzel foglalkozó rész.

A tárca arra számít, hogy ez a kezdeményezés hasonlóan sikeres lesz, mint a néhány héttel ezelőtt indított adózási „akadálymentesítés”. Itt több száz javaslat érkezett a lakosságtól, szakemberektől. A javaslatok feldolgozása hamarosan befejeződik, és az így kialakuló jogszabály-módosítási elképzelésekről rövidesen tájékoztatót tart a PM.

A bürokrácia csökkentésére beérkezett, gyorsan megvalósítható javaslatokból még az első félévben jogszabály-módosító csomagot állít össze a Pénzügyminisztérium a kormány, illetve a parlament számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik