Belföld

Jó negyedévet zárt az EDS

Az Electronic Data Systems (EDS)cég közzétette az előző év utolsó negyedévére vonatkozó eredményeit. Negyedik negyedévi pro-forma részvényenkénti nyeresége (EPS) a bejelentett 10 centtel szemben 25 cent lett.

A vállalat 53 millió dolláros, részvényenként 10 cent nettó árbevételt ért el 2004 negyedik negyedévében szemben a tavalyi év hasonló időszakának újra bejelentett 337 millió dolláros veszteségével, amely részvényenként 70 cent volt.

A negyedik negyedévi pro-forma nettó árbevétel 130 millió dollár, 25 cent részvényenként, amely nem tartalmazza az átszervezési költségeket, a második negyedévi költségek egy részének átértékelését, a beszüntetett és átvett tevékenységekből eredő nyereségeket.

Az EDS közzétett negyedik negyedévi teljes bevétele 5,25 milliárd dollár, amely 5 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakának 5,5 milliárd dollárjával szemben. A teljes árbevétel, amelyet nem terhelnek az árfolyamváltozások, akvizíciók és megszűnt tevékenységek, 8 százalékkal csökkent.

2004-ben az EDS 158 millió dollár profitot jelentett (32 cent részvényenként) szemben az előző év 1,7 milliárd dolláros, részvényenként 3,55 centes veszteségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik