Belföld

A Fidesszel csökkentene adót az SZDSZ

Az SZDSZ számára nem az a fontos, hogy ki dolgoz ki adócsökkentést, hanem, hogy megvalósul-e - derült ki Kuncze Gábor leveléből, amelyben a kisebbik kormánypárt vezetője a nagyobbik ellenzéki párttal kezdeményez szakértői egyeztetéseket az adócsökkentésről.

Kuncze Gábor, Orbán Viktorhoz intézett levelében leírta, hogy amennyiben szakértőik álláspontja közeledni tud egymáshoz, biztos születhet politikai megegyezés is. Kuncze levelében SZDSZ által készített adócharta aláírását is kérte, utalva arra, hogy a Fidesz-frakció egyszer már visszautasította egy korábbi tervezet aláírását.

“Remélem, megváltozott álláspontja már lehetővé teszi, hogy a most ismét megküldött chartát Ön is aláírja” – írta. “Őszintén örülök annak, hogy bár a legtöbb politikai kérdésben nézeteink finoman szólva is messze esnek egymástól, az adócsökkentés ügyében mintha más lenne a helyzet. Érdeklődéssel – s bevallom: némi meglepetéssel – fogadtam az Ön közelmúltbéli nyilatkozatait, amelyben az adócsökkentés fontosságáról beszél. Sajnálom, hogy mindezen gondolatok nem akkor merültek fel Önben, amikor négy évig kormányfőként lehetősége lett volna csökkenteni az emberek adóterheit” – fogalmaz Kuncze Gábor.

Kuncze Gábor levelében kifejti: az SZDSZ-nek kidolgozott javaslata van a jövő évi adócsökkentés végrehajtására, s a Fidesz elnökének nyilatkozataiból az derül ki, hogy a nagyobbik ellenzéki párt is dolgozik adócsökkentési javaslatokon. A levél szerint az SZDSZ meg kívánja ismerni a Fidesz azon javaslatait is, amelyek az adócsökkentés fedezetét a kiadások mérséklésével kívánják megteremteni. Kuncze Gábor megjegyzi azt is, egyetért Orbán Viktor legtöbb, az adócsökkentéssel kapcsolatban mostanában tett állításával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik