Belföld

Erős negyedévet zárt a Démász

A Démász Rt. áramszolgáltató üzleti évének negyedik negyedévében a nettó nyereség 888 millió forintot tett ki, éves összehasonlításban 57,8 százalékkal nőtt - közölte a cég gyorsjelentésében.

A Démász Rt. konszolidált nettó eredménye 2004-ben 4,95 milliárd forint volt, 10,5 százalékkal több az előző évinél – közölte a társaság szerdán a nemzetközi számviteli jelentési szabvány szerinti (IFRS) gyorsjelentésben.

Az energiaértékesítés árbevétele 2004-ben 4,5 százalékkal 79,73 milliárd forintra emelkedett. Az egy részvényre jutó nyereség 1336 forint volt, szemben az egy évvel korábbi 1209 forinttal. 

A Démász jövedelmezőségére hatással lesz az idén február 1-jétől hatályos villamos energia árszabályozás, ami miatt a Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt. (Démász) hatósági áras tevékenységen elérhető árrése alacsonyabb lesz, mint a tarifamódosítás előtti árakkal és szabályozási feltételekkel számított és az előzővel minden más feltételben megegyező árrés.
A Démász szerdán a BÉT honlapján közölte, hogy az igazgatóság megvizsgálta az új tarifaszabályozásnak a Démász csoportra gyakorolt hatását. A testület elemzi a következményeket, és ennek eredményének ismeretében fogja meghozni a szükséges intézkedéseket. 

A meghatározott tarifák a teljes, 2008. év végéig tartó négy éves szabályozási periódusban meghatározóak lesznek a társaság jövedelmezőségét tekintve – hangsúlyozza a Démász közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik