Belföld

Újfajta garantált alapot indított az OTP

Két új „hozambiztosított" alapot indít az OTP Alapkezelő, amelyek teljesítménye nemcsak külföldi piacoktól függ, mint az eddigi versenytársaké, hanem a hazai tőzsdétől is - írja a Napi Gazdaság.

A „hozambiztosított” kifejezés újdonság, az eddig már szép számmal létrejött garantált alapok rokonairól van szó. Azokhoz hasonlóan itt is ígéretet kap a befektető a tőke és a bizonyos szabályok szerint számítandó hozam megfizetésére. Emögött azonban nincsen bankgarancia, mint a garantált alapoknál, hanem az alapok kezelési szabályzata, befektetési politikája biztosítja azt, hogy a vállalásokat teljesíteni lehessen. A másik nagy újdonság a hasonló konstrukciókhoz képest, hogy nemcsak külföldi tőzsdék teljesítményétől függ a hozam, hanem a hazai részvénypiactól is.

Szintén újdonság, hogy a két új alap – ellentétben a piacon elérhető többi garantált alappal – nyílt végű lesz. A nyílt végű és zárt végű alapok közötti különbség a jogszabályok szerint nem a futamidőtől függ, hanem attól, hogy az alapkezelő folyamatosan visszaváltja-e a befektetési jegyeket (nyílt végűek), vagy csak a futamidő végén (zártak).

A jegyzés mindkét alapnál február 14-től március 25-ig tart majd, napi diszkontárfolyamon, amely évi 7 százalékos kamatnak megfelelő hozamot biztosít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik