Belföld

500 traktor béníthatja meg Budapestet

Február 21-én tartja demonstrációját Budapesten a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), amely során 500 erőgép béníthatja meg a várost. A gazdák szerint a kormány által meghírdetett 290 milliárd helyett csak 153 milliárdot kaptak meg.

Fenyőházy Tibor, a MAGOSZ alelnöke kedden elmondta, hogy arra számítanak, hogy az ország minden részéből mintegy 500 erőgép indul el a főváros felé. A demonstrációt már a szervezet múlt heti Dabason tartott rendkívüli kongresszusán fontolgatták, azonban a döntést az országos vezetőség kedden hozta meg.

Az elnök szerint a kialakult “tűrhetetlen állapot” miatt voltak kénytelenek a demonstráció eszközéhez nyúlni. Az országos alelnök ugyanis nehezményezte, hogy tavaly 290 milliárd forintos támogatásról visszhangzott az ország, holott csak 153 milliárd forintot fizettek ki nekik. Arra sem számíthatnak, hogy az idei költségvetésben előirányzott 328 milliárd forintot megkapják – tette hozzá.

A gazdák egyebek között követelik a terület alapú támogatások kifizetésének elmaradása miatt keletkezett pénzügyi veszteségek, gazdasági károk megtérítését, a nemzeti hatáskörben nyújtandó támogatások azonnali meghirdetését és a felfüggesztett AVOP és egyéb pályázatok azonnali megnyitását. Kiemelten fontosnak tartják a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv átcsoportosításának azonnali visszavonását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik