Belföld

Tanúkból lehetnek gyanúsítottak a K&H-botrányban

Kulcsár Attila vallomása alapján várhatóan újabb gyanúsítottakat nevez meg a Fővárosi Főügyészség a brókerbotránnyal kapcsolatban. Valószínűsíteni lehet, hogy Kulcsár terhelő vallomást tesz a X. kerületi önkormányzat egyes vezetőire – olvasható a Magyar Hírlapban.

Az álalkuszt január eleje óta mintegy fél tucat alkalommal hallgatták ki, s februárban is legalább ennyiszer várják az ügyészségre. Mintegy ötven ügyfelének szerepét szeretné tisztázni a hatóság. Köztük vannak a kőbányai önkormányzat vezetői is.

A lap úgy tudja, a Nemzeti Nyomozó Iroda tanúként már korábban meghallgatta Andó Sándor X. kerületi polgármestert és néhány munkatársát. Ők azt állították, hogy az önkormányzat pénzének kezelését hivatalos formában bízták a K&H Bankra.

Kulcsár korábban utalt arra, hogy a polgármesteri hivatal egyes vezetői együttműködtek vele a tranzakciók végrehajtásakor, s tudtukkal jutott hozzá az önkormányzat letétbe helyezett értékpapírjaihoz. Kulcsár saját állítása szerint ötvenmillió forinttal tette érdekeltté az egyik városatyát.

Zámbó Gyula, Kulcsár védője úgy vélte, az ügyészek feladata értékelni a K&H Equities egykori brókerének vallomását. Az ügyvéd azt sem tartotta kizártnak, hogy akár három-négy újabb gyanúsítottja legyen az eljárásnak. Arra a kérdésre, hogy közöttük lehet-e bárki az említett önkormányzattól, nem kívánt válaszolni a védő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik