Belföld

Már az idén elköltené a jövő évi panelpénzt a kormány

Az idén 7,9 milliárd forint állami támogatás adható panel felújítási pályázatokra, ami 6,5 milliárddal haladja meg a 2004. évi összeget - tájékoztatta az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) az MTI-t pénteken.

A közlemény szerint, az idei támogatási keret, a költségvetésben található 1,9 milliárd forintból, és kormányzati döntés alapján a 2006. évi 6 milliárd forintos előirányzat idei felhasználhatóságából áll össze.

Az OLÉH tájékoztatója kiemeli, hogy a panelprogramra szánt állami összeg pályázati rendszerben kiegészül ugyanennyi önkormányzati és ugyanennyi saját erővel. Ezekkel együtt 2005-ben összesen 23,7 milliárd forint fordítható panelfelújításokra, amiből mintegy 28-30 ezer panellakás felújítása történhet meg.

A hivatal emlékeztet arra, hogy az elmúlt négy évben összesen 4,6 milliárd forint állami támogatással, 37 000 lakás újulhatott meg. A tavaly beérkezett pályázatoknak mindössze 3 százalékát kellett elutasítani. A következő panel pályázati eredményeket a jövő héten hirdetik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik