Belföld

Draskovics Kovács Lászlónak írt levelet

Draskovics Tibor pénzügyminiszter pénteken levelet írt Kovács Lászlónak, az Európai Unió adóügyi biztosának, amelyben arra kéri, segítsen gyorsabbá, hatékonyabbá tenni az áfa-bevallások ellenőrzését.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint Draskovics Tibor levelében leírta, hogy a visszaélések feltárásának alapvető eszköze a tagországok közötti információcsere, amelynek jelenlegi üteme nem kielégítő.

Draskovics Tibor javaslatot tett arra, hogy a Bizottság vizsgálja meg a tagállamok adóhatóságai közötti információcsere jelenlegi szabályozását, és amennyiben szükséges, akár annak módosításával is járuljon hozzá a hatékonyság és a gyorsaság növeléséhez. Kifejezte a Magyar Kormány készségét arra, hogy a szabályok felülvizsgálatát jelentő szakmai munkálatokhoz segítséget nyújtson.

A miniszter szerint a szabályok módosítása egyaránt szolgálhatja az unió költségvetési bevételeinek növelését és a tisztességesen működő vállalkozások versenyképességének javítását. Az unió közös költségvetését is gyarapító általános forgalmiadó megfizetése alóli kibújás, az adóelkerülés ugyanis eltérő mértékben ugyan, de valamennyi tagállamban jellemző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik