Belföld

A McAfee a tűzfalforgalmi szabadalmat jegyeztetett be

Az új, szabadalmazott technológia világtérképet kínál a forgalmi események naplózásához

A Network Associates bejelentette, hogy az Amerikai Szabványügyi és Védjegy Hivatal 6839852-es szám alatt bejegyezte a cég újabb szabadalmát, amelynek címe „Tűzfal Rendszer és Módszer hálózat-feltérképező képességekkel”. A szabadalmazott tűzfal technológia számos termék és program forgalmi eseményeinek követését teszi lehetővé, valamint megjeleníti ezeket a világtérképen.

A térkép segítségével megállapítható az egyes forgalmi események eredete és keletkezésük földrajzi helye. A számos példa közül egy: a tűzfal segítségével egy távoli és egy helyi számítógép kapcsolatát megfigyelve a forgalom lekövethető és az új technológia segítségével a forgalom útja megjeleníthető a világtérképen. Optimális esetben a technológia egy személyes tűzfal részeként alkalmazható, és a megjelenített útvonal egyes hálózati szegmensek, városok vagy országok szerint is leképezhető. Így a felhasználó földrajzilag is nyomon követheti a különféle eseményeket.

„Ez a szabadalom jól illusztrálja a McAfee elkötelezettségét, hogy javítsa ügyfeleink élményét” – mondta Vincent Rossi, a McAfee termékmenedzsmentért és termékmarketingért felelős szenior alelnöke. „Ennek a technológiának a segítségével az ügyfelek szemléletesen meggyőződhetnek a potenciálisan veszélyes hálózati forgalmak származási helyéről.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik