Belföld

A Szikra a HIFLEX nyomdaipari ügyviteli rendszerét választotta üzleti folyamatainak automatizálására

A nemzetközi HIFLEX szoftverfejlesztő cég kifejezetten a nyomdaipar számára fejlesztette ki vállalatirányítási rendszerét, amelyet most vezetnek be a Szikra Lapnyomdánál. A HIFLEX megoldását világszerte mintegy 10.000 munka-állomáson használják.

Budapest, 2005. február 2.: A Szikra Lapnyomda Rt. és a HIFLEX GmbH aláírták azt a licencszerződést, amelynek értelmében a magyar nyomdaipari vállalatnál bevezetésre kerül a HIFLEX ERP-rendszere. A bevezetést a Szikra számára a HIFLEX végzi, ebben közreműködik a HIFLEX magyarországi partnere, a Datorg Team Kft. is.

„A bevezetésre kerülő ügyviteli rendszer a Szikra működésének valamennyi munkafázisát átfogja, és valódi integrációt teremt azok között” – nyilatkozta Matolcsy Miklós, a Szikra Lapnyomda Rt. vezérigazgatója. „Ezzel egyrészt optimalizálhatjuk üzletmenetünket, másrészt gyorsabb és professzionálisabb szolgáltatóként jelenhetünk meg a piacon.”

A Szikra több megoldási lehetőség tanulmányozása után döntött a HIFLEX rendszere mellett, ugyanis a HIFLEX úgy építette fel ERP-rendszerét, hogy valamennyi vállalatirányítási funkció figyelembe veszi a nyomdaipar sajátosságait. A működési hatékonyság támogatása mellett a nyomdaiparban használatos szabványokat is kezeli a rendszer, így a megrendelőktől érkező különböző grafikai formátumú anyagok egyetlen integrált adatbázisba kerülnek, és a belső munkautasítások – az úgynevezett elektronikus táskák – is közös adatbázist használnak. Gyorsabbá és áttekinthetőbbé válnak a munkafolyamatok, amelyek állásáról folyamatos tájékoztatást ad a rendszer, lehetőséget biztosítva a beavatkozásra.

A HIFLEX rendszere fejlett funkciókkal rendelkezik a vevői kapcsolatok támogatása terén is. Amellett, hogy a megrendelők élvezhetik a nyomda gyorsabb ajánlatkészítését és teljesítményét, ők maguk is nyomon követhetik a megrendelésük teljesülésének különböző fázisait, látvány és költségalakulás szempontjából egyaránt. Erre web-platformon lesz módjuk, természetesen a legkorszerűbb információ-biztonsági körülmények között. A HIFLEX rendszerének része továbbá egy saját fejlesztésű CRM-modul is, amely a vevői kapcsolatok menedzselésén túl egy, a nyomdaipar speciális követelményeinek megfelelő dokumentumkezelő-rendszert is tartalmaz.

„A Szikra dolgozói magyar nyelvű felhasználói felületeken dolgozhatnak, és a support-tevékenység is magyarul folyik majd” – mondta Kun László, a bevezetésért felelős projektmenedzser. „Ahogy a HIFLEX a világ számos más nyomdájában, úgy a Szikrában is megteremti a professzionális termelés és a hatékony erőforrás-gazdálkodás informatikai feltételeit. Ez év szeptemberére tervezzük az implementálás befejezését, a rendszer éles indítását.”

A Szikra Lapnyomda Rt. komoly kapacitásokkal rendelkezik az igényesebb kivitelezésű folyóiratok és a könyvek nyomtatása terén is. A nyomdaiparon belül a szolgáltatások széles választékát kínálja a vállalat, a nyomdai előkészítéstől a különböző kategóriájú nyomdaipari termékek előállításáig.

„Szolgáltató nyomda vagyunk, vagyis ügyfeleinknek megoldásokat nyújtunk a teljes nyomdai folyamatra” – mondta Matolcsy Miklós. „Kínálunk kreatív stúdiót, előkészítést, nyomtatást, kötészetet, tetszés szerinti feldolgozást, egyszerű újságot vagy színes, szagos magazint. Az a világszínvonalú informatikai háttér, amelyet a HIFLEX ERP-rendszere jelent, teszi lehetővé az összetett szolgáltatások gyors és minőségi kivitelezését. A rendszer bevezetésétől a Szikra Lapnyomda Rt. üzleti értékének egyértelmű növekedését várom.”

A szerkesztők figyelmébe

A Szikra Lapnyomda Rt.
A Szikra Lapnyomda Rt. az egyik legnagyobb magyarországi nyomdaipari vállalat. A Láng Kiadó és Holding Rt. 1995-ben megvásárolta a vállalat többségi részesedését, így a Szikra több kiadóvállalatal és az Athenaeum Nyomda Rt.-vel egy cégcsoportba került. A Szikra új stratégiájának megfelelően mint szolgáltató nyomda lép fel a piacon : termékei és szolgáltatásai a nyomdaipar valamennyi területére kiterjednek, a napilapoktól kezdve az igényes kivitelű magazinokon keresztül a könyvnyomtatásig, de számos ügyfelének a Szikra végzi a nyomdai előkészítő munkákat.


HIFLEX Corporation
A németországi székhelyű HIFLEX Gmbh. a nyomdaipari szoftvergyártásban tölt be nemzetközi szinten meghatározó szerepet. A HIFLEX termékei a nyomdaipari gépekre írt szoftverektől a komplett iparági informatikai rendszerekig terjednek. A HIFLEX a nemzetközi nyomdaipar olyan meghatározó szereplőivel tart fenn fejlesztési partneri kapcsolatokat, mint az AGFA, a Fujifilm, a Xerox, a Komori, ManRoland vagy a MüllerMartini. A HIFLEX kifejezetten a nyomdaipari vállalatok számára fejlesztette ERP-rendszerét, amelyet a világ számos nyomdájában mintegy 10 000 felhasználó alkalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik