Belföld

Szélerőműpark épülne Hárskúton

Szélpark építését tervezi a Veszprém megyei Hárskúton, 13 milliárd forintos beruházással az EETEK Hungary Kft. A tervek szerint 30 darab, egyenként 1,5 megawatt teljesítményű szélturbinát telepítenek.

A szélerőmű parkot a Veszprém megyei Hárskút közelében, a környék természetvédelmi adottságait figyelembe véve, a magyarországi szélviszonyok tekintetében kiemelkedően jó körülmények között építik meg.

A szélpark mintegy 60.000 háztartás ellátására elegendő környezetbarát energiát termel majd, 10-12 embernek biztosítva munkahelyet a megvalósítás, illetve üzemeltetés során.

Az EETEK Kft. projektje a tervezést követően jelenleg az engedélyezési fázisban van. A beruházás megvalósításában stratégiai partnerként működik közre a Hárskúti Megújuló Energia Központ Kft.

Az EETEK Energiahatékonyság Technológia Kft. az energiafelhasználás racionalizálására szakosodott befektető cég.Tulajdonosa a DEXIA-FondElec Energiahatékonysági és Emissziócsökkentési Alap, amelyet 1999-ben alapított az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a DEXIA belga-francia, elsősorban önkormányzati finanszírozással foglalkozó bank.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik