Belföld

Könnyít a Chellón a UPC

Új kábeles internetcsomagot jelentett be a UPC Magyarország, amely az ADSL alapsebességén kínál hozzáférést a világhálóhoz korábbi szolgáltatásainál lényegesen alacsonyabb áron.

A UPC Magyarország vezérigazgatója, Joe Zuravle szerdán bejelentette, hogy a cég chello light néven, bruttó 6500 forintért bevezeti a legolcsóbb széles sávú internet szolgáltatást.

Szűcs László a kábeltelevíziós társaság sajtófőnöke a FigyelőNetnek elmondta, hogy míg korábban a cégnél csak egyféle szélessávú internetes szolgáltatást nyújtottak, addig ma már bevezették a felső kategóriás leggyorsabb Chello Pust, a Chello Classicot, amelynek sávszélességét az év végén másodpercenként 1,5 megabitre növelték, most pedig 6500 forintos áron bevezetik a Chello Lightot, amely másodpercenként 512 kilobites sebességével az alapszintű ADSL sebességének felel meg.

A bejelentés mellett a UPC vezérigazgatója beszámolt tavalyi eredményeikről is. Eszerint 2004-ben 15 százalékkal növelték a cég adózás előtti nyereségét és előfizetői táborát, amely 2004-ben február elején már 1 millióra nőtt.

A társaság február elején mintegy 720 ezer kábeltelevíziós, 140 ezer műholdas televíziós, 70 ezer telefon- és 70 ezer internet-előfizetővel rendelkezett. A társaság 2004-ben 75 százalékkal növelte internet-előfizetőinek számát. Az általuk nyújtott kábeles internet-elérések díja az elmúlt 10 hónapban egyharmadával csökkent, miközben a letöltési sebesség háromszorosára nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik