Belföld

A Prologis és a Nagel csoport kiterkeszti együttműködését

a ProLogis Park Budapest négyezer-hétszáz négyzetméteres területével

A ProLogis és a Nagel Hungária Logisztika Kft hosszú távú lízing megállapodást írt alá, amelynek tárgya a ProLogis Park Budapest – Gyál négyezer-hétszáz négyzetméteres területe. A német Nagel csoport, amely számos európai országban aktív, és vezető szolgáltató a hűtött fogyasztói termékek piacán, ezentúl Gyálról irányítja Magyarországi tevékenységét.

A ProLogis és a Nagel Csoport együttműködése egy éve kezdődött Prágában, ahol a Nagel nyolc és fél ezer négyzetméter területet bérel a ProLogis Park Prága D1 nyugati épületében. Az együttműködés bővítését jelentő magyarországi megállapodás a fagyasztott és hűtött termékek budapesti piaca növekedésének egyenes következménye.

„Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködésünk tovább bővül a németországi központú Nagel csoporttal, a nemzetközi logisztikai szolgáltató társasággal” – mondta Roger Peters, a ProLogis magyarországi vezetője. „Következő lépésünk Gyálon egy körülbelül negyvenezer négyzetméteres, többrészre osztható területet fejlesztése, amely számos ügyfél igényeit lesz képes kiszolgálni” – tette hozzá Peters. A ProLogis Park Budapest épületei disztribúciós tevékenységen és értéknövelt logisztikai szolgáltatásokon túl könnyűipari tevékenységre és összeszerelésre is alkalmasak.

A ProLogis a fővárostól dél-nyugatra, az M5-ös autópálya és az M0-s körgyűrű kereszteződése mellett fejleszti kiváló logisztikai adottságokkal rendelkező helyszínét, a ProLogis Park Budapest – Gyált. A park elkészültekor összesen kilenc korszerű disztribúciós létesítményből fog állni, amelyek százötvenezer négyzetméter raktár- és irodaterületet foglalnak magukba. A kilencből eddig három épület készült el, amelyeket már lízingelnek is a felhasználók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik