Belföld

Legnépszerűbbek között a politikusnők

Mint már jóideje, most is Mádl Ferenc vezeti a politikusok népszerűségi listáját. Jelzésértékű lehet azonban a pártoknak, hogy őt a szimpátia listán három hölgy képviselő követi - olvasható a Népszabadságban.

A magyar női politikusok talán még soha nem voltak ennyire jó pozícióban a népszerűségi listán. Ezt nem csupán Dávid és Szili dobogós helyezése, hanem Göncz Kinga negyedik helye is igazolja.
A Szonda Ipsos januári adatai szerint a köztársasági elnök 62 ponton áll, az államfő 1 ponttal javította decemberi eredményét.

Az élbolyban mindenki javított egy kicsit, de érdemlegesnek csak Szili Katalin négypontos népszerűség-növekedése mondható. A parlament elnöke utoljára másfél évvel ezelőtt ért el ekkora pontszámot. Most viszont a harmadik helyen áll, a megszokott listavezetők, Mádl Ferenc és Dávid Ibolya mögött.

A választók kegyeiért nagy versenyt folytató Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor megítélése nem esett nehezére az embereknek. Tavaly szeptemberig a Fidesz elnöke volt népszerűbb, azóta viszont stabil megítéléssel, nagyjából azonos pontszámokkal állnak. Mindkettejükre igaz, hogy saját híveik nagyon kedvelik őket, az ellenfél támogatói viszont erősen elutasítóak.

Orbán, a fiatal demokraták 80 pontra, a szocialisták 27 pontra értékelnek. Gyurcsány megítélése kevésbé megosztó: az MSZP-sektől 75, a Fideszesektől 34 pontot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik