Belföld

Jön az első eurós ingatlanalap

Február 9-11-éig lehet jegyezni a Credit Suisse euró ingatlan alapokba fektető befektetési alapot valamint a Credit Suisse konzervatív vegyes alapokba befektető alapot – adta hírül a társaság.

A Credit Suisse euró ingatlan alapokba befektető alap úgynevezett alapok alapja konstrukció, amely eszközeinek 98-100 százalékát a Németországban kibocsátott CS EUROREAL befektetési alapba fekteti – normál piaci körülmények között.

A CS EUROREAL alap 1992-ben indult, és meglehetősen diverzifikált ingatlanportfólióval rendelkezik. Az alap jelenleg Hollandiában, Belgiumban, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Portugáliában fektet be, elsősorban hosszú távra bérbe adott kereskedelmi ingatlanokba. Az elmúlt évben euróban számolva 4,04 százalékos hozamot ért el (a benchmark 2,44 százalék volt), 2003-ban pedig 4,09 százalékos volt a hozam (a 2,12 százalékos benchmarkhoz képest).







Forgalmazási tudnivalók
Az ingatlan alapok alapja jegyeit a nyilvántartásba vételt követően a Citibank Rt. és HVB Bank fiókhálózatában, a konzervatív vegyes alapok alapja jegyeit pedig a Citibank és a Raiffeisen Bank értékesítési helyein lehet majd megvásárolni.

Konzervatívoknak

Február 9-11 között lehet egy másik alap, az úgynevezett Credit Suisse Konzervatív Vegyes Alapokba Befektető Befektetési Alap jegyeit is lehet jegyezni. A kockázatot kerülő befektetőknek javasolt portfólió összetétele 10 százalékban hazai részvény,
30 százalékban hazai kötvény, 35 százalékban hazai pénzpiaci eszköz és 25 százalékban nemzetközi ingatlan, melyet az alapkezelő elsősorban a saját maga által kezelt hazai nyilvános alapokba történő befektetés révén kíván megvalósítani. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik