Belföld

Új miniszteri biztos a GKM-nél

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter vasútszabályozásért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki Antal Dánielt, aki vasúti piac liberalizálásával kapcsolatos jogszabályok előkészítését koordinálja majd.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) keddi közleménye szerint Antal Dániel az új vasúti törvény előkészítésére és a vasúti liberalizációt felügyelő hatósági szervezet, a Magyar Vasúti Hivatal létrehozására kapott megbízást.

Antal Dániel korábban a GKM stratégiai információs főigazgatója volt, miniszteri biztosi kinevezése előtt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter mellett vasúti ügyekkel kapcsolatos tanácsadói feladatokat látott el.

Az új miniszteri biztos koordinálja majd a vasúti piac liberalizálásával kapcsolatos jogszabályok előkészítését. Feladatai közé tartozik – egyebek között -, hogy a MÁV Rt. társaságainak, illetve szervezeti egységeinek átszervezésével kialakítson egy új hatósági jogalkotó szervezetet, a Magyar Vasúti Hivatalt.

Antal Dániel magyar általános és brit gazdaságszabályozás és versenypolitika diplomás közgazdász, a közgazdaságon belül a szabályozott iparágakkal és a gazdaságszabályozással foglalkozott részletesebben. Dolgozott – többek között – a Matáv stratégiai igazgatóságán, majd a Nemzetközi Bankárképző Központban, banki stratégiával, valamint szak- és versenyszabályozással kapcsolatos tanácsadóként.

2002 közepétől a Csillag István vezette GKM stratégiai információs főigazgatójaként elsősorban az Európai Uniós felkészülés szempontjából fontos területekkel (pályázatkezeléssel, informatikai rendszerekkel, a közigazgatás ügyfeleinek és partnereinek bevonásával) foglalkozott.


Irányította a GKM partnerségi kapcsolatok kiépítésével foglakozó projektjét, ennek keretében segítette a regionális vasutak fejlesztését. Miniszteri biztosi kinevezése előtt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter vasúti ügyekkel kapcsolatos tanácsadója volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik