Belföld

A vállalatok is rákaptak az IP-telefonra

Az ingyenes internetes telefonszolgáltatást nyújtó Skype egyre népszerűbb, és az otthoni felhasználók mellett a vállalatok is használják a költségkímélő megoldást.

Az elmúlt másfél év alatt a Skype 23 millió előfizetőt szerzett, egy optimista becslés szerint 2008-ra a felhasználók száma azonban akár 245 millióra is növekedhet. Ahogy a vállalatok rákapnak az ingyenes internetes telefonálás ízére, az előfizetői létszám még tovább is növekedhet.

A Wi-Fi termékeket gyártó Aruba Networks vezetője egy tengerentúli utazás alkalmával tapasztalta meg a Skype előnyeit és azóta a cégnél egyre többen veszik igénybe a szolgáltatást, akár útközben, akár a vállalat különböző telephelyein. Az Aruba weboldalán már fel is tünteti, hogy a cég Skype-n keresztül is elérhető.

Természetesen az Aruba mellett több vállalat is felfedezte már a Skype előnyeit, a Skype pedig az üzleti felhasználóknak rejlő lehetőségeket. A vállalat még az idén be fogja mutatni kifejezetten vállalatoknak szánt szolgáltatását, amely ugyanazokat a funkciókat tartalmazza, mint az ingyenes Skype, azonban kiegészítik például videokonferencia lehetőséggel és vállalati telefonkönyvvel is. A vállalati Skype áráról egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik