Belföld

Szorólapterjesztőt vett a WAZ-csoprt

A német WAZ Médiacsoport magyarországi tagja, a Pannon Lapok Társasága (PLT) 75 százalékos részesedést szerzett az ingyenes szórólap- és prospektusterjesztéssel foglalkozó DM Hungary Lapterjesztő Kft.-ben - közölte a PLT.

A DM Hungary 1995 óta vesz részt a terjesztési piacon, ahol jelenleg évi 350 millió példányt meghaladó mennyiségű kiadványt juttat el a háztartásokba. Legismertebb ügyfelei közé tartozik a Budapesti Piac, az Auchan, az OBI, a CORA, a Media Markt, a Saturn.

A Westdeutsche Allgemeine Zeitungsverlag Gmbh. (WAZ) Médiacsoport Európa 8 országában van jelen: 25 napilapot, közel 100 színes magazint és több mint 130 hirdetési újságot ad ki, az RTL Európai tévéhálózatban és 10 észak-rajna-vesztfáliai rádiócsatornában van meghatározó szerepe. Németországban saját DM és címzett küldeményt terjesztő cégeket is működtet, évente átlagosan fél milliárdot meghaladó küldeményt juttatva el.

A WAZ Médiacsoporthoz Magyarországon több mint 10 éve a négy megyei és egy városi napilapot kiadó Pannon Lapok Társasága, valamint a HVG című gazdasági hetilap és a hirdetési lapok piacán működő Maraton Lapcsoport tartozik.

A 152,73 millió forintos alaptőkéjű PLT konszolidált árbevétele 6,5 milliárd forint volt tavaly, munkatársainak száma 517, a kihordói hálózatában 1400 fő.

A társaság közlése szerint a WAZ 2003-as árbevétele 1,95 milliárd euró volt. A vállalat Európa 8 országában 16 ezer embert foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik