Belföld

Lezsák új(ra) frakciót alapítana

Önálló frakciót kíván alapítani a Nemzeti Fórum május 9. után - közölte Lezsák Sándor, az országgyűlési csoport tagja.

Az MDF-ből kivált és kizárt képviselőkből alakult országgyűlési csoport tagjai a házszabály szerint fél évig, ez év május 9-ig független képviselőként tevékenykednek, s ezt követően alapíthatnak frakciót, vagy csatlakozhatnak más országgyűlési képviselőcsoporthoz – emlékeztetett budapesti sajtóértekezletén Lezsák Sándor.

“Tudomásom szerint valamennyi képviselőtársamnak az a véleménye, hogy önálló frakciót szeretnénk alapítani” – mondta a független képviselő. Hozzátette: ennek jogi és tartalmi feltételeit jelenleg készítik elő.

Mint arról lapunk is beszámolt, tavaly ősszel a Magyar Demokrata Fórum egy megbuktatott puccskisérlet és hosszas belharc után kizárta a fórumból Lezsák Sándort, a párt egyik alapítóját. A Lakitelek-munkacsoport egykori tagjai novemberben alakítottak egyesületet Nemzeti Fórum néven. Akkor levélben jelezték frakcióalakítási igényüket a házelnök felé, ám Szili Katalin ehhez nem járult hozzá. Válaszlevelében az elutasítást azzal indokolta, hogy a házszabály alapján a pártok képviselőcsoportjain kívül létrehozott más (szakmai, területi) csoportok nem minősülnek képviselőcsoportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik