Belföld

Felügyeleti eljárás a Pick ellen

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSzÁF) törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Rt. zártkörűvé alakulásának ügyében.

A PSZÁF a Csongrád Megyei Bíróságon, mint cégbíróságon kezdeményezte az eljárást. A Pick Szeged által a Magyar Tőkepiac pénteki számában közzétett tájékoztató szerint a felügyelet a nyilvános társaság zártkörűvé alakításával kapcsolatos eljárást kifogásolja. A január 31-re összehívott rendkívüli közgyűlés napirendje a zártkörűvé alakításról szóló tulajdonosi döntés meghozatala és ezzel kapcsolatban az alapszabály megváltoztatása lett volna. Napirenden szerepelt a könyvvizsgáló díjazásának megállapítása is.

A 3,27 milliárd forint jegyzett tőkéjű Pick Szeged Rt. főtulajdonosa az Arago Rt. és 25,75 százalékkal az R-KO-N Kft.

A tavalyi egész évi eredményeket a társaság még nem tette közzé. A múlt év első felében a Pick-csoport konszolidált vesztsége 110 millió forint volt. Az előző, 2003. üzleti évben a társaság csoportszintű nettó árbevétele elérte a 49,07 milliárd forintot, az adózás előtti veszteség pedig 325 millió forintot tett ki.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik