Belföld

A polgárőrök is ügyelnek a turistákra

A polgárőrök a nyári idegenforgalmi szezonban fokozott bűnmegelőzési és baleset-megelőzési szolgálatot látnak el, és segítenek a turisták tájékoztatásában.

Együttműködési megállapodás született Kolber István miniszter és az Országos Polgárőr Szövetség között. Ennek értelmében a szövetség nyáron fokozott bűn- és baleset-megelőzési szolgálatot látnak majd el.

Az egyezség értelmében az OPSZ a nyári idegenforgalmi szezonban fokozott bűnmegelőzési szolgálatot lát el a fővárosban, a Balatonon környékén, a Duna-kanyarban, a Tisza-tónál, valamint a gyógyturizmus egyes kiemelt helyszínein – áll a tárca nélküli miniszter hivatalának közleményében.

A polgárőrök vállalják, hogy a szállodák környékén, a strandok parkolójában és a külföldiek által látogatott szórakozóhelyek közelében járőrszolgálatot teljesítenek. Felvilágosítást adnak a turistáknak és a bűnmegelőzés érdekében idegen nyelvű tájékoztató szórólapokat terjesztenek, a strandok közelében pedig segítik a mentési feladatokat ellátó szervezeteket a fürdőzés szabályainak betartatásában.


A megállapodásban vállalt feladatok ellentételezéseként az OPSZ segítséget kap a továbbképzésben, a turizmussal kapcsolatos feladatokra való felkészülésben, valamint a Magyar Turizmus Rt. közreműködik az OPSZ által készített bűnmegelőzési szórólapok terjesztésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik