Belföld

Megugrott az online értékesítés a Malévnál

Ugrásszerűen megnőtt az online jegyértékesítés a Malév utazási portálján januárban, a forgalom tízszer annyi mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte a légitársaság az MTI-vel szerdán.

Január harmadik hetében az értékesítésből származó bevétel meghaladta a 72 millió forintot, ami a tavalyi év legjobb heti eredményének több mint kétszerese.

A Malév magyarországi online eladása a saját magyarországi értékesítés 14 százalékát, míg az összes saját eladás 6,9 százalékát tette ki 2004-ben.

A légitársaság 2005-ös tervei között továbbra is kiemelt hangsúlyt kap az e-üzletág továbbfejlesztése, melynek egyik legfontosabb eleme lesz az úgynevezett e-ticketing bevezetése. Ez azt jelenti, hogy az utas nem kap papíralapú jegyet, csak egy elektronikus igazolást a helyfoglalásról. A Malév tervezi továbbá az online értékesítés beindítását további 7-8 értékesítési ponton, így Varsóban, Prágában, Bukarestben, Temesváron, Madridban, Ljubjanában és Isztambulban.

Tavaly a legkedveltebb utazási célpontok az online értékesítésben London, New York, Párizs, Brüsszel, Zürich és Dublin voltak, amikor is a Malév online jegyértékesítésből származó bevétele 2004-ben 1,17 milliárd forint volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik