Belföld

Jön a Grundig-mobil

A Grundig szórakoztató elektronikai készülék gyártó vállalat a spanyol Vitelcom Mobile Technology S.A. (Malaga) távközlési vállalattal együttműködve beszáll a mobilkommunikációs üzletbe.

A Vitelcom hamarosan Grundig márkájú mobil készülékek értékesítését kezdi meg. A két vállalat kölcsönös licenc hasznosítási szerződést kötött egymással közös marketing kezdeményezések végrehajtására és új készülékek kifejlesztésére.

A Grundig Intermedia GmbH a csődbe ment Grundig AG utódjaként annak fő tevékenységi köreit átvéve, televíziókészülék gyártással és szórakoztató elektronikai készülékek gyártásával foglalkozik.

A Grundig ambiciózus terveket dédelget üzletének kiterjesztésére. Az együttműködés a Vitelcommal is ennek a tervnek a részét képezi. A spanyol vállalat kizárólagos jogot szerzett mobiltelefon készülékek gyártására és értékesítésére világszerte Grundig márkanév alatt. A cég négy modellel jelenik meg, amelyeket a márciusi CeBIT vásáron mutat be. A Grundig márkanév ismertsége lehetővé teszi a Vitelcom számára új piacok megnyitását. A cég az egyik leggyorsabban növekvő európai mobil kommunikációs vállalat. 2004-ben több mint négymillió készüléket értékesített európai és dél-amerikai szolgáltatóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik