Belföld

A Deutsche Telekom nem emeli ajánlatait a T-Online-ra

A Deutsche Telekom csalódást okozott befektetőinek, amikor szerdán bejelentette részvénycsere ajánlatát, amelynél mind készpénzes ajánlata, mind a jelenlegi részvényár magasabb – adta hírül a Financial Times.

Európa legnagyobb telefonos vállalata megegyezett az internetes cég vezetőivel, hogy a T-Online kisebbségi részvényeseinek 0,45 és 0,55 Deutsche Telekom részvényt ajánlanak minden egyes T-Online papírért annak az üzleti tervnek a részeként, amely során a hálózati cégből még azt a 26 százalékot is megvásárolná, amely még nincs a birtokában.

Az anyavállalat keddi záró értéke alapján számolt ár szerint ez azt jelenti, hogy a T-Online részvényekért 7,29 és 8,91 eurót kaphatnak így a részvényesek, kevesebbet, mint a külön felkínált 8,99 eurós készpénzes ajánlat, vagy a T-Online keddi 9,76 eurós záró ára.

A Deutsche Telekom ugyancsak eloszlatta azokat a reményeket, amely szerint a készpénzes ajánlatot feljebb lehetne pumpálni és bejelentette, hogy több ajánlatot nem tesznek az üzlet február 4-ei befejeződéséig.

A német távközlési óriás október elején jelentette be, hogy visszavásárolja a T-Online internetszolgáltató tőzsdén lévő részvényeit. Európa legnagyobb távközlési cége az akkori bejelentés szerint 2,9 milliárd eurót fizet ezért.
 
A Telekom vezérigazgatója, Kai-Uwe Ricke egyebek mellett azzal magyarázta a lépést, hogy az “Internet a korábbi időktől eltérően nem különálló üzletág”, s versenytársaihoz, a Telefonica és a France Telecom távközlési cégekhez hasonlóan a DT is magába olvasztja internet-szolgáltatóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik