Belföld

2004 A siker éve a Sofitelben

Az ötcsillagos luxusszálloda az elmúlt 5 év legmagasabb átlagfoglaltságát és ezzel együtt a legmagasabb vendéglátó árbevételét érte el 2004-ben.

Májusban például 7 esztendeje nem volt olyan foglalt a szálló mint tavaly. A főszezonnak számító szeptember pedig az év legjobb hónapjának bizonyult. Érdekes, hogy a francia tulajdonú hotelt leginkább az angolok kedvelik, és csak az amerikaiak és a német turisták után következnek a „hazai„ látogatók.
A 2003-ban átnevezett és megújult francia szálloda tulajdonosa folyamatosan bővítette, megújította szolgáltatásait, ezáltal a Sofitelnek nemcsak a meglévő törzsvendégkört sikerült megtartania. Az Európai Uniós csatlakozásunkkal jelentősen bővült a konferenciaturizmus. A szálloda franciás stílusát a korábbinál több híresség is megszerette. Itt lakott tavaly többek között Jacques Chirac francia államfő, Nicolas Sárkozy francia miniszter, Ion Iliescu román köztársasági elnök, Stjepan Mesic horvát köztársasági elnök és Pat Cox, az Európai Parlament elnöke is. Idén egy három éves – mintegy tíz millió eurós – felújítási program is elkezdődik, melynek során Budapest egyik legmagasabb színvonalú ötcsillagos szállodáját hozzák létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik