Belföld

A TriGránit vevőt talált a katowicei plázájára

Az Immoeast Immobilien Anlagen AG, az Immofinanz leányvállalata 170 millió euróért vásárolja meg az épülőben lévő katowicei Silesia City Center bevásárló központot a kanadai-magyar TriGranit társaságtól.

A létesítmény 110 ezer négyzetméteres alapterületével egyike a legnagyobb lengyelországi bevásárló központoknak. A benne foglalt 240 üzlet együttes alapterülete 66 318 négyzetméter.

Az ingatlan adásvételére két fázisban kerül sor: először egy tíz százalékos részvénypakett kerül a vásárló tulajdonába, majd a létesítmény elkészültét és egy meghatározott bérlemény kiadási küszöb átlépését követően a fennmaradó 90 százalék. A létesítmény értéke elkészültét követően 170 millió euróra becsülhető. Az adásvételi konstrukció a TriGranitnál hagyja a bérbeadási kockázat vállalását.

A 2004 novemberi alapkőletételt követően a Silesia bérleményeinek már 41,4 százalékát lekötötték és további 28,6 százalékáról előszerződéseket kötöttek, illetve szándéknyilatkozatokat írtak alá nagy nemzetközi üzletláncokkal. A jövendő bérlők között szerepelnek a Tesco, a Nike, az adidas, a Douglas és a Betty Barclay cégek.

Az Immoeast a jövőben egyenlő 25-25 százalékos arányban kívánja megosztani befektetéseit csehországi, lengyelországi és magyarországi érdekeltségei között. A fennmaradó egynegyedet a többi kelet-európai piacra szánja.

Az Immoeast az Immofinanz Immobilien Anlagen AG 51 százalékos leányvállalata és részvényét 2003 decembere óta jegyzik a bécsi tőzsdén. Ingatlan portfoliója 52 létesítményt foglal magában öt országban, ebből 28-at részes konstrukcióban. A befektetések forgalmi értéke 455 millió euróra tehető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik