Belföld

2004 A siker éve a Sofitelben

Eredményes évet zárt 2004-ben a Sofitel Atrium Budapest szálloda.

Az ötcsillagos luxusszálloda az elmúlt 5 év legmagasabb átlagfoglaltságát és ezzel együtt a legmagasabb vendéglátó árbevételét érte el 2004-ben. A májusi hónap még ennél is jobban produkált, hiszen az elmúlt hét év legjobb foglaltságát hozta. A főszezonnak számító szeptember pedig az év legjobb hónapjának bizonyult. Legtöbb vendégéjszakát angolok, amerikaiak, németek és franciák töltöttek a szállodában.

A jó eredmény több tényezőnek is köszönhető. A 2003-ban átnevezett és megújult francia szálloda tulajdonosa folyamatosan bővítette, megújította szolgáltatásait, ezáltal a Sofitelnek nemcsak a meglévő törzsvendégkört sikerült megtartania, hanem 2004-ben sok új utazót is magához vonzott. Az Európai Unióba belépéssel megélénkült a konferenciaturizmus. A szállodát a korábbinál érezhetően több külföldi delegáció látogatta az elmúlt évben. Híres államfők és politkusok is értékelték a franciás stílust, hiszen tavaly számos magas rangú vendéget fogadott a Sofitel köztük Jacques Chirac francia államfőt, Nicolas Sárkozy francia minisztert, Ion Iliescu román köztársasági elnököt, Stepjan Mesic horvát köztársasági elnököt és Pat Cox-ot, az Európai Parlament elnökét.

A kitűnő helyen fekvő és jó adottságokkal rendelkező Sofitelre az elkövetkezendő 3 évben további 10 millió eurot költ a szállodát üzemeltető Accor Pannonia. Többlépcsős beruházással Budapest egyik legmagasabb színvonalú ötcsillagos szállodáját hozzák létre.





Ajánlott videó

Olvasói sztorik