Belföld

Stadler ismét szabadlábon

A csalásért elítélt milliárdos vállalkozót vasárnap 8 órakor jó magaviselete miatt előbb kiengedték a kecskeméti börtönből -adta hírül az MTI.

Az akasztói üzletembert jó magaviselete miatt, büntetése kétharmadának letöltése után szabadlábra helyezték.

Stadler József büntetését négy év és hat hónap fogházra enyhítette a Legfelsőbb Bíróság 2003 februárjában. Az enyhítést a bíróság az üzletember megromlott egészségi állapotával indokolta, valamint azzal, hogy Stadler már majdnem tíz éven keresztül volt büntető eljárás hatálya alatt.

Az ügy 1997. október 28-án kezdődött, amelynek végén, 1998. áprilisában különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás, adócsalás, magánokirat hamisítás és a számviteli fegyelem megsértése miatt marasztalták el az akasztói vállalkozót. Az ítélet akkor kilenc évi börtön és vagyonelkobzás volt.


Egy év múlva a Legfelsőbb Bíróság szabadon bocsátotta Stadler Józsefet és új eljárásra kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot.


Az új tárgyalássorozat 2000. október 26-án indult, és 2001 októberében már ismét elsőfokú ítéletet hirdettek Kecskeméten a Stadler József és társai ügyben. Az utóbbi ítélet a vállalkozónak kedvezett, mert három és fél évvel kevesebbet, azaz öt év hat hónapi szabadságvesztést és mindössze kétmillió forint pénzbüntetést kapott.


Stadler szabadulását egy kiskőrösi vendéglőben, háromszáz fős vacsorával ünnepelte. A menü megegyezett a korábban a Stadler FC mérkőzései után felszolgálttal: húsleves, marhapörkölt nokedlivel, pacal és rétes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik