Belföld

Fidesz: szétválhat a pártelnöki és a miniszterelnök-jelölti poszt

Az ellenzéki párt részéről megszellőztetett hírek szerint elképzelhető, hogy a 2006-os választások előtt szétválasztják a Fideszben a pártelnöki és a miniszterelnök-jelölti posztot - olvasható a Népszabadságban.

Orbán Viktor úgy reagált: folynak beszélgetések a pártelnöki és miniszterelnök-jelölti poszt szétválasztásáról. Erről a kérdésről a Fidesz-kongresszusnak kell határoznia, a kongresszus forgatókönyvét viszont még nem írták meg.

Az biztos, hogy a Fidesz miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktor lesz, így ő veszi majd fel a versenyt Gyurcsány Ferenccel.

Ha Orbán Viktor valóban lemond a pártelnöki tisztségről, első helyen Áder János és Pokorni Zoltán neve kerülhet szóba. De a frakcióvezető nem aspirál a Fidesz- elnöki címre. Pokorni a pénteki Napkelte műsorában a kérdésre válaszolva elmondta: inkább az oktatáspolitika területén dolgozna tovább.

A Fidesz-vezetésnek arról viszont már van kialakult véleménye, hogy ki legyen a párt főpolgármester-jelöltje 2006 őszén. Lapunk úgy tudja, hogy erre is Pokorni Zoltánt tartják alkalmasnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik